Wednesday, 6 August 2014

Serum terbaik merawat masalah jerawat

Assalamualaikum ..

Today nak review pasal serum perfect white yang iolls guna, mmg osemm.. Almost 2 bulan iolls pakai serum ni tau. Untuk pengetahuan uolls muka iolls teruk geler lps stop pakai skincare collagen plus vitamin E ( bahaya product ni) ... nasib baik jumpa serum osem ni tau.. Alhamdullilah, masalah jerawat dh takde, cuma tinggal parut je cket, tu pun dah nipis..

Ni hasil dia selepas sebulan konsisten ngn serum ni tau...

Alhamdullilah ... Alhamdullilah ..

Haa... yang nk try serum ni jangan risau iolls jual perfect white serum ni tau... jangan pening kepala nak cari...

Ni antara feedback drp pengguna perfect white serum ni.. feedback beberapa orang pengguna serum perfect white ni... more testimoni boleh follow ig @thegorgeousfashion

 Serum best ever yang penah aku guna.. rupanya serum lebih cepat bertindak drp cream... Alhamdullilah tak rugi pakai serum ni tau

Kebaikan perfect white serum...
-bertindak sebagai antioksidan yg melindungi kulit terhadap pencemaran seperti UV, habuk, debu, aircond, asap & kepanasan matahari
-mencerahkan kulit dengan sangat effective tanpa kesan sampingan vit c menjadikan kulit putih secara semulajadi
-membuat kulit sentiasa lembap & glowing..
-mengecutkan jerawat kecil yang degil
-boleh menghilangkan eyebag @ lingkaran hitam bawah mata dengan penggunaan kerap & teratur
-mengecilkan liang roma
-membaiki sel luka kesan drp jerawat & sel kulit dalam masa singkat..


Sebotol serum ni tahan sebulan..
RM40 free postage..nak dapatkan serum osem ni boleh whatsapp @ wechat 0109114535... Yg nk borong pun boleh...untung berganda ganda tau....

Jom cantik menarik bebas jerawat sekarang !!!!

Saturday, 26 April 2014

@thegorgeousfashion

Alhamdullilah, genap 6 bulan berbisnes secara kecil-kecilan.. insha Allah klu ade rezeki boleh kembangkan lagi bisnes yg ade ni.. Terlalu kecil dalam bidang ni, baru nk bertatih & mencari tapak.. Saya percaya dengan rezeki Allah, selagi kita berusaha dan berdoa rezeki tidak akan pernah putus untuk hambanya.. Untung sedikit tidak mengapa, janji customer tidak pernah putus & percaya dengan servis kita.. mmg dh jatuh cinta dalam bidang ni...tapi dalam masa yg sama nk cari kerja tetap..maklumlah nak kawen punya pasal...hehehe...gatal???? Mmg gatal pun...hahahaaa...hello dh umo 23tahun tau, mmg patut planning sal kawen tau...hahahaa..

 Berbalik kepada bisnes, nak tahu ke aku buat bisnes ape?? Bisnes product kecantikan laaa... act nk jual baju, tp ma x bg sebab dia cakap fesyen skrg mmg xleh nk kejar, cm teknologi..hahaa... so okey la aku jual product, Alhamdullilah sejak start bisnes, rezeki xpenah putus... tapi kadang kdang slow juga la..alahhh biasela bisnes ada pasang ada surutkan.. cakap cakap juga, meh follow instagram bisnes aku ni.. @thegorgeousfashion

Ni ig @thegorgeousfashion... meh follow reramai..jgn lupe selit order sekali...
HAHHAHAHAA...
sekian drp owner dia @cikdaiahidayah yg comey lagi cute...

#publish pakai tab 3 malas nk guna laptop




Saturday, 6 July 2013

UiTM JENGKA,SUKA DUKA BERSAMA :)

           Kalau nak dikira kenangan dekat UiTM Jengka memang tak dapat aku nak kira pakai jari mahupun calculator nak cakap bertapa banyaknya kenangan sewaktu berada di UiTM Jengka..Tahun ni tahun akhir aku dekat UiTM, memang sedih sangat nk berpisah dengan tempat ni even Jengka sgt memboringkan. Dari december 2010 aku masuk sini hingga sekarang banyak benda aku belajar.. First sekali belajar berdikari aka berdiri diatas kaki sendiri memang menyakitkan tanpa keluarga dan nk sesuaikan keadaan ditempat baru.. Siyesly masa part 1 dulu tiap2 hari menangis sampai terfikir nk quit je tapi atas dorongan keluarga aku tetap teruskan perjuangan di sini. Di sini jugak aku belajar erti persahabatan, susah senang bersama, ketawa bersama, menangis bersama belajar bersama, g class bersama, makan bersama mandi je lain2..HAHA.. Kgkwn banyak bagi dorongan & semangat bila salah seorang rasa down atau ada masalah. Terima kasih buat semua kengkawan tanpa korang kehidupan dekat Jengka tak bermakna. Lepas tu belajar berjimat cermat (jimat la sgtkan sampai berat badan naik)..Hahaha



 
ni la tempat kami menimba ilmu :) 


Kat sini jugak kami banyak belajar erti kesabaran, especially time ketiadaan air.. Kadang2 pernah g kelas x mandi pagi, nasib la kan.. HEHEH.. lumrah kehidupan dalam menimba ilmu.. 

Saya rindu class saya AT110A, sy rindu kengkwan sume, rindu DPIM student, rindu lecturer, rindu pacek2 van, rindu dining dan segala2 nya... 

 
my classmate form part 1 until part 6  :) 

Siyesly, sampai bila2 tak kan penah lupe semua kenangan suka duka bersama.. miss all of u.. :'(


Sunday, 16 December 2012

MINGGU YANG PALING MEMENATKAN ~

Sumpah sepanjang tahun ni, tak pernah aku melalui weekend yang begitu penat seperti minggu ni..Ya Allah hanya tuhan saje yg tau keadaan aku time tu, mmg penat gegeler..Kenapa???? Nk tau kenapa?? Okey !! Kenapa aku cakap penat gegeler ibarat memikul 1000 ekor biawak kt belakang..(perggghhh ayat,taleh blaa)HHAHAHA.. Hari jumaat (14.12.2012) aku g KL ambik stock tudung,yela cmne nk berbisnes kalau tade stock kn..Aku g KL sesorang jep, berani x??HAHAHA..Berani la sebab partnership dh tggu kt KL,agak mencabar g ambik stock tudung mane x nye,partnership aku ambik dekat pekeliling, then ktorg g makan dekat SR SOGO..Hah, dekat SR dh menyirap darah aku dengan service pekerja dia,bajet sungguh dengan muka bengis dia tu..Ingat aku takut?? Sekali aku ambik selipar baling kt muka tau la langit tinggi ke rendah...Sabo jela hati ni, then aku g ambik stock sorg2 jep bisnes partner aku dh tinggalkan aku sbb ade keje lain,nasib dia belanja aku makan..Then mase nk ambik stock tudung tu,aku kena tggu 1 jam dekat  kedai tu sbb tggu supplier hantar tudung..Wah dugaan lagi..Ok dah siap2 aku pikul 3 plastics yg besar naik LRT ke Titiwangsa;dah siap2 beli token sume aku berlari2 kejar LRT,Ya Allah sekali aku tersalah naik train,dalam hati mengelabah geler,tapi cover n control ayu jep buat2 muka selamber geler,pergghhh..gara2 tu aku terlambat  naik Metro bus balik jengka dengan bawak 3 plastics beg besar, wah kental geler..Sampai Jengka dh jam 8.30 malam then kawan2 aku suh bawak tudung tu g meniaga kt booth kebetulan ade program homsis then ade booth tmpt kwn aku aku pom tmpg la niaga, smpai jam 10.30 malam tanpa rehat dan makan, tapi tapelah sekurang2nya laku gak 6 helai tudung..Alhamdulillah syukur...
 
sebahagian daripada tudung2 yang dibeli :) 
     
Seharian tanpa rehat memang penat geler,still tak dapat rehat sbb keesokan harinya kawan2 aku dh planning nk g nak g Bukit Tinggi, Bentong kononnye nk g release tension (15.12.2012) pepagi jam 7am dh kena bangun sebab nk gerak g sana jam 8am nk gerak g Bukit Tinggi, dalam hati agak excited geler sebab ramai cakap tempat tu cantik dan best,tapi syg nye salah pilih tarikh sebab hujan :( dan membuatkan aku sedikit bosan disana..tapi snap picture dekat sebakul 


 
bergambar dekat Colmar Tropicale Resort 
bergambar dekat Japanese village... 
dah puas2 posing sume tempat dekat berjaya hill tu kitorg kuar konon nye nak makan dekat Genting Sempah, parking dekat situ sume penuh then ktorg pusing2 cari parking sekali tersalah masuk highway ke KL, alamak dh terlajak kitorg terus ke KL secara tak tersengaja..HAHAHA.. Bila dh terlepas ke sana apa lagi, shopping la ktorg g SOGO,MASJID INDIA,JALAN TAR and TIMES SQUARE.. Duet pun mula la kuar cm air..HEHE.. kitorg dekat KL dari jam 2 ptg until 8.30 malam..Kaki aku rase nk tercabut, mmg penat la campur yg semalam lagi..uishhh.. Kitorg x balik UiTM malam tu sbb jam 11.30 baru smpai hentian Temerloh utk solat..So,kt situ ktorg decide nak tido dlm keta sbb kalau balik UiTM comfirm sampai dalam jam 1 pagi dan sah2 la pak guard x bagi masuk dalam dan semestinya lagi tindakan tatatertib akan diambil.. 1st time nk tido dalam keta,rase takut gak sebab sume anak dara,mungkin Allah sayangkan kami, ayah dan mak Aisyah( classmate aku) suh Aisyah tido kt umah dia sebab umah dia dekat Temerloh jep..Alhamdullilah kitorg sume tido umah Ecah..Keesokkannya,hari ni (16.12.2012) kitorg balik UiTM.. Sampai je bilik terus pengsan ..Zzzz.. 
Sekian.. Thank you sudi bace karangan bahasa melayu aku ni :)




Wednesday, 12 December 2012

SEMANGAT SEMAKIN BERKOBAR-KOBAR

Dalam minggu ni semangat nak berniaga semakin berkobar2..Siyesly minat yg mendalam ni mendorong aku untuk terus berniaga, walaupun banyak cabaran yang mendatang..Insyallah,org ckp rezeki ada dimana2, aku yakin jika niat kite tulus ikhlas dan suci dalam melakukan sesuatu pekerjaan itu nescaya allah akan tolong kite..Lagipun 99% rezeki didunia ni adalah dengan berniaga kan..Kalau boleh aku tak nak melakukan sesuatu benda tu dengan hanya melepaskan batuk ditangga sahaja..Aku baru nk berjinak2 dalam bisnes tudung ni, mmg la sakit sikit bila kite masih baru dalam memulakan bisnes ni, dengan berbekalkan pengalaman yang hanya seciput ni..HAHAHAHA..Dalam2 berbisnes aku kena gak struggle untuk semester akhir ni..Insyallah aku kan usaha untuk bahagikan masa berbisnes dan pelajaran..chayokkkk !!!!

Monday, 10 December 2012

AYUH BERBISNES

Assalamualaikum, salam tengahari.. Aku mmg suke berbisnes mgkin sbb ade darah bisnes mengalir kot.. Almaklum la family belah mak and ayah ade yg berbisnes lgpun nenek n atuk aku pun berbisnes even buka kedai kopi jep..Minat berbisnes dh lame ade dlm diri ni, cume semester lepas (sem 4) aku mula berjinak2 berbisnes jual topup and tudung dekat student-student UiTM ni.. Tapi jual topup x untung pun siyesly tapi kalau jual tudung mmg masyukk la cume agak penat cket kena g ketuk pintu bilik sorang2 and layan karenah org yg nk beli..So kena sabar jela, nk buat cmne pembeli ialah raja. .Sem ni (sem 5) aku berbisnes lagi, still jual topup and tudung.. Semalam g keliling2 block pergi bilik ke bilik jual tudung, pergghhh penat geler terus rase nk demam hari ni.. Heehehe dalam2 nak demam boleh pulak taip blog kn.. Berbalik kepada bisnes ni, aku ade sorg kawan .. Aku panggil dia "PACEK" mmg sebati panggilan tu untuk dia walaupun umo dia baru 20an..Dia tanya aku sama ada betul ke aku siyes berbisnes,aku ckp yess aku mmg siyes berbisnes then dia offer nk bg modal bisnes dekat aku, so untung kongsi 2..so aku xpyh kuar modal n dapat utg 50% berbaloi la kot sbb aku just tolong jual tanpa mengeluarkan modal..Bagus gak cmtu.. Insyllah bermula minggu depan dia bisnes partner aku.. HAHAHA.. So leh tambah duet poket, ta payah dh nak mintak ngn ma dekat kampung...hahahaha.. Tapi pelajaran tetap diutamakan.. Insyallah .. Amin :)

Thursday, 3 May 2012

SEMESTER EMPAT DAH???

Wah..cm tak percaya da nk masuk sem ke-4 dah pada 11/06/2012..Pejam celik pejam celik..Ape nk buat erk semester ni??Nk g jejalan mane erk??Melaka??Langkawi??Johor??Sabah??Serawak??Eh NO, NO,NO.. Semester ni kena belajar lagi hard and smart,kena lebih kuat study,kalau tak cmne nk dapat dekan,teringin gak time check result tu kt slip dia tulis DEAN LIST tak bangga ke cmtu,bangga geler kot..Semester ni nk buat yang terbaik,tak nak main2 dah,tak nak tido dah..Orang lain study kita tido kali ni biar org tido kita study..HAHAHA,tapi tatau la kalau setakat menanam tebu ditepi bibir (eh betul tak peribahasa ni ??? )..Insyallah kalau keazaman untuk berjaya kuat dan mengatasi setan2 durjana yang merasuk  supaya malas belajar...


bestnye tengok orang dah konvo??alangkah indahnye bila da tiba saat ni..mak bapak tersenyum smpai ke telinga..saat paling indah dalam dunia bila dah berjaya mengenggam segulung
diploma/ijazah..




















So semester ni kena bangkit dari tidur yang panjang..Kena rajin bangun pagi ke kelas,,jangan ponteng kelas dah mcm semester 1 dan semester 2..kena jadi lagi super power dari semester 3 okey cik daia..jangan asyik melekat dengan telefon je..lps ni kena melekap dengan buku lak.. YIPPPII