Thursday, 3 May 2012

SEMESTER EMPAT DAH???

Wah..cm tak percaya da nk masuk sem ke-4 dah pada 11/06/2012..Pejam celik pejam celik..Ape nk buat erk semester ni??Nk g jejalan mane erk??Melaka??Langkawi??Johor??Sabah??Serawak??Eh NO, NO,NO.. Semester ni kena belajar lagi hard and smart,kena lebih kuat study,kalau tak cmne nk dapat dekan,teringin gak time check result tu kt slip dia tulis DEAN LIST tak bangga ke cmtu,bangga geler kot..Semester ni nk buat yang terbaik,tak nak main2 dah,tak nak tido dah..Orang lain study kita tido kali ni biar org tido kita study..HAHAHA,tapi tatau la kalau setakat menanam tebu ditepi bibir (eh betul tak peribahasa ni ??? )..Insyallah kalau keazaman untuk berjaya kuat dan mengatasi setan2 durjana yang merasuk  supaya malas belajar...


bestnye tengok orang dah konvo??alangkah indahnye bila da tiba saat ni..mak bapak tersenyum smpai ke telinga..saat paling indah dalam dunia bila dah berjaya mengenggam segulung
diploma/ijazah..




















So semester ni kena bangkit dari tidur yang panjang..Kena rajin bangun pagi ke kelas,,jangan ponteng kelas dah mcm semester 1 dan semester 2..kena jadi lagi super power dari semester 3 okey cik daia..jangan asyik melekat dengan telefon je..lps ni kena melekap dengan buku lak.. YIPPPII

Wednesday, 2 May 2012

SUAMI YG KU IMPIKAN

♥ ♥ Engkaulah suami yang ku impikan ♥ ♥

Bismillahirrohmanirrohim

Ketika engkau mencintaiku, engkau menghormatiku. Dan ketika engkau membenciku, engkau tidak menzalimiku. (DR. Ramdhan Hafidz)

Aku masih ingat malam pertama kita, saat itu engkau mengajakku shalat Isya' berjama'ah. Setelah berdo'a engkau kecup keningku lalu berkata, "Dinda, aku ingin engkau menjadi pendampingku Dunia-Akhirat". Mendengar ucapan itu, akupun menangis terharu. Malam itu engkau menjadi sosok seperti Sayyidina Ali yang bersujud semalam suntuk karena bersyukur mendapatkan sosok istri seperti Siti Fatimah.

Apakah begitu berharganya aku bagimu sehingga engkau mensyukuri kebersamaan kita? Malam itu, aku tidak bisa mengungkapkan rasa syukurku ini dengan ucapan. Aku hanya bisa mengikutimu, bersujud di atas hamparan sejadah. Tanpa bisa aku bendung, , air mata ini tiada hentinya mengalir karena mensyukuri anugerah Allah yang di berikan padaku dalam bentuk dirimu.

Akupun berfikir, aku ingin menjadi sosok seperti Siti Fatimah, dan aku akan berusaha menjadi istri sebagaimana yang engkau impikan.

Dan ternyata sujud itu bukan hanya di saat malam pertama, setiap kali aku terbangun pada akhir sepertiga malam. Ku lihat engkau sedang bersujud dengan penuh ke khusuan. Aku kadang iri dengan keshalihanmu, engkau terlena dalam sujudmu sedang aku berbaring diatas kasur yang empuk dengan sejuta mimpi.

Kenapa engkau tidak membangunkan aku? Padahal aku ingin bermakmum padamu agar kelak aku tetap menjadi istrimu di syurga. Aku hanya merasakan kecupan hangat melengkapi tidur malamku saat engkau terbangun untuk melakukan shalat malam. Apakah kecupan itu sebagai isyarat agar aku terbangun dari tidurku dan melaksanakan shalat berjama'ah bersamamu?

Atau karena tidak tega membangunkan aku saat engkau melihat begitu pulasnya aku dalam tidurku? Aku yakin, dengan ketaatanmu pada agama, engkau akan membahagiakanku Dunia-Akhirat. Tidakkah agama kita mengajarkan bagaimana suami harus menyayangi istri, membuatnya bahagia, melindungi, dan membuatnya tersenyum. Dan sebaliknya, istri harus berbakti, melayani, dan membuat suaminya terpesona padanya.

Aku tidak peduli siapakah engkau, miskin dan kaya tidak ada bedanya bagiku. Aku hanya tertarik pada sosokmu yang bersahaja dan sederhana. Raut wajahmu yang penuh dengan keikhlasan membuatku ingin selalu menatapnya. Lembutnya sifatmu membuatku yakin bahwa engkau adalah suami yang bisa menerima segala pemberian Tuhan dan akan menyayangiku apa adanya.

Aku tidak peduli dengan rumah mungil dan sederhana yang engkau persembahkan untuk kita tempati bersama. Rumah yang hanya terdiri dari ruang tamu, kamar kita, dan satu ruangan yang berisi buku-buku terutama buku agama. Namun dari rumah yang mungil ini, aku melihat taman syurgawi menjelma disini. Aku yakin engkau adalah sosok suami yang tekun belajar dan memahami agama, dan dengan bekal ini aku yakin engkau bisa membimbingku untuk meraih syurga Ilaahi.

Sebagaimana agama kita telah mengisyaratkan bahwa, barang siapa berjalan dijalan ilmu, maka Allah akan mempermudahkan jalan menuju syurga.


Saat ku lihat engkau begitu berbakti pada kedua orang tuamu dan senang menjalin silaturahim, aku yakin engkau akan berlaku baik pada anak istrimu. Aku lihat engkau jarang sekali berbicara, tapi masya Allah kalau sedang bekerja, engkau menjadi sosok yang tekun dan ulet.

Dan dari cara tutur katamu, aku mendengar kata-kata mutiara yang penuh hikmah, sehingga yang tegambar dalam pikiranku adalah sosok Lukmanul Hakim, sosok suami dan ayah yang selalu mendidik keluarganya, mengajarkan anaknya untuk tidak menyekutukan Allah.

Sungguh aku bangga mempunyai suami sepertimu melebihi kebangganmu kepadaku. Aku lebih membutuhkanmu melebihi kebutuhanmu terhadapku.
Terima kasih suamiku, karena engkau telah membimbingku 



 




COPY AND PASTE SAHAJA...HAHAHA



JANJI AWAK PADA SAYA

Tiada kusangka sejak detik itu
Kau membuka pintu kamar dihatiku
Cinta yang terhampar satu tika dulu
Bersinar kembali
Pandainya dikau mencuri hatiku
Dengan kejujuran dan tingkah lakumu
Memberikan aku satu keyakinan
Mendungkan berlalu

Akan kupertahankan cinta ini
Demi kesetiaan kupadamu
Akan kutempuhi onak duri
Demi untukmu bidadari
Percayalah janjiku ini

Andainya kau jauh dariku
Dekat dihatiku
Andainya kau yang pergi dulu
Hampalah cintaku
Jangan tinggalkan ku
Jangan persiakan cinta yang murni

Akan kupertahankan cinta ini
Demi kesetiaan kupadamu
Akan kutempuhi onak duri
Demi untukmu bidadari
Percayalah janjiku ini

Andainya kau jauh dariku
Dekat dihatiku
Andainya kau yang pergi dulu
Hampalah cintaku
Jangan tinggalkan ku
Jangan persiakan cinta yang murni

Andainya kau jauh dariku
Dekat dihatiku
Andainya kau yang pergi dulu
Hampalah cintaku
Jangan tinggalkan ku
Jangan persiakan cinta yang murni
 
lagu feveret encik gundudkan..hahahaha.. 
best sgt lagu ni..meleleh2 air liur sy 
bila dengar awk nynyi lagu ni 
HAHAHA..

Tuesday, 1 May 2012

KERETA IDAMAN !!


Ishh semua orang atas dunia ni mesti mempunyai keinginan untuk memiliki kereta idaman masing2 kn..Aku sejak akhir tahun lepas sangat tergila2 kan kereta wolkswagen golf GTI ni..ishh..setiap kali lalu higway PLUS kalau terpandang kereta ni mesti tak berkelip kelip bijik mata duk tengok kereta ni..


 cantik tak kereta ni..HAHAHA..kereta ni buat aku tak tidur malam2..HAHAHA
.
.fuhhh superb abes la,dah lah kereta tu ala comel2 n kiut miut design dia..cm aku la kn..cehh,HAHAHA`..tak macam encik gundud  yang tergila2 kan toyota velfire yang besar gedabak cm dia..HAHAHA..apela taste cm org tua ni...HAHAHA.


Ini velfire awak encik gundud..tengok saiz besar cm awak la...HAHA..

.tapi tatau la bila nk dapat kereta idaman ni..duet pun tade..belajar pun mak bapak and PTPTN yang support..tapi kalau dah abis belajar and dah ade kerjaya sendiri mesti minat kereta lain pulak ni..ishh ape punye pendirian tatau la...hahaha...








There's a wide variety of #BHPC watches to choose from @HiShopMY's online shop.

There's a wide variety of #BHPC watches to choose from @HiShopMY's online shop.